NEMEAWINES



ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.
205 00 Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας
Τ: 274 603 1450
F: 274 603 1400
E-mail: lafazani@otenet.gr

Eπισκεψιμότητα: Εργάσιμες ημέρες ή με ραντεβού

Οινοποιοί: Σπύρος & Γιώργος Λαφαζάνης
Γενικός Δ/ντής - Οινλόγος: Σπύρος Λαφαζάνης
Συνολική ετήσια παραγωγή: 40.000 hl

Προϊόντα:

  • Λαφαζάνη, Νεμέα ΟΠΑΠ
  • Συλλογή Λαφαζάνη, Ροδίτης-Μοσχοφίλερο, Τοπικός Πελοποννησικαός Λευκός Οίνος
  • Συλλογή Λαφαζάνη,Αγιωργίτικο-Cabernet Sauvignon, Τοπικός Πελοποννησιακός Ερυθρός Οίνος
  • Αγιωργίτικο, Τοπικός Πελοποννησιακός Ερυθρός Οίνος
  • Ροδίτης, Τοπικός Πελοποννησιακός Λευκός Οίνος

Βραβεία κρασιών / διακρίσεις:
Νεμέα Λαφαζάνη 1997,

  • Ασημένιο Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 1999
  • Χάλκινο Μετάλλιο στο Ιnternational Wine Challenge 2000

Συλλογή Λαφαζάνη 1998,

  • Χάλκινο Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 1999

Νεμέα Λαφαζάνη 1999,

  • Χάλκινο Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2001

Συλλογή Λαφαζάνη 2000,

  • Χάλκινο Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2001

Συλλογή Λαφαζάνη 2002,

  • Χρυσό Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2003

Συλλογή Λαφαζάνη 2003,

  • Χρυσό Μετάλλιο στο Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2004

Η σχέση που έχει η ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ με το κρασί είναι πολύ παλιά. Η ομώνυμη οικογένεια ξεκινά, το 1946, το εμπόριο κρασιού, ενώ στο τέλος της δεκαετίας του 1950 ιδρύει το πρώτο της οινοποιείο, στη Μαγούλα Αττικής. Αφού η σκυτάλη πέρασε στη νέα γενιά τής οικογένειας (1985), ιδρύεται το, υπερσύγχρονο σήμερα, οινοποιείο της Νεμέας (1993), πραγματοποιώντας ένα παλιό όνειρο, που είχε προκύψει από την εκτίμηση της αξίας της γης της περιοχής.

Το οινοποιείο, που βρίσκεται στις ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ Νεμέας, περιβάλλει ιδιόκτητος αμπελώνας, έκτασης 100 στρεμμάτων, που αποτελείται από παλιά και νέα αμπέλια και είναι φυτεμένος κυρίως με αγιωργίτικο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 – 450 μέτρων και η καλλιέργειά του είναι βιολογική, στη διαδικασία της πιστοποίησης. Η Οινοποιία Λαφαζάνη συνεργάζεται επίσης μόνιμα με ένα μεγάλο αριθμό αμπελουργών, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους οινολόγους, καλλιεργούν μια έκταση 2000 στρεμμάτων επιλεγμένων αμπελώνων, παράγοντας σταφύλια των απαιτούμενων προδιαγραφών (αμπελοτόπια: ΚΕΦΑΛΑΡΙ, ΑΝΑΠΛΙΩΤΗ, ΦΩΚΑΣ κ.ά.). Αποτέλεσμα: η παραγωγή κρασιών με καλή σχέση ποιότητας / τιμής, κάποια από αυτά σε μεγάλες ποσότητες.

Η παράδοση, η επιλεγμένη πρώτη ύλη, η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό, ο τεχνολογικός εξοπλισμός, ο απόλυτος έλεγχος σε όλα τα στάδια της οινοποίησης, οι υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες (1200 τ.μ.), εφοδιασμένες με βαρέλια 225, 300 και 500 λίτρων, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την παραγωγή αγνών κρασιών υψηλής ποιότητας.

Μέχρι το τέλος του 2005 οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου της επιχείρησης θα έχουν αποκτήσει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002, τα προϊόντα της πιστοποιητικό HACCP DS 3027, για την ασφάλεια των τροφίμων, ενώ το 2006 θα ολοκληρωθεί επενδυτικό πρόγραμμα κτιριακού - μηχανολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού, που ξεκίνησε το 2003.
Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Νεμέα είναι επισκέψιμες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή κατόπιν ραντεβού.